League of Legends

Nová sestava týmu Inside Games Challengers je tady! Co všechno nám o ní prozradil trenér?

Před začátkem druhé nejvyšší domácí ligy Hitpoint Challengers jsme se rozhodli oživit naši Challengers sekci čtveřicí nových hráčů, u kterých věříme, že mají potenciál. Nejlépe ze všech to ví trenér tohoto týmu Adam “Kizuro” Pokorný. Ten jednotlivé hráče vybíral a následně měl možnost s nimi v prvních dnech pracovat. Jak se našim klukům zadaří, to už prozatím zůstává ve hvězdách, ale věříme v umístění na těch nejvyšších příčkách tabulky!

V druhé nejvyšší lize bude letos opravdu nabito a my jsme na všechny výzvy připraveni. Nová sestava Inside Games Challengers neobsahuje mnoho známých jmen, ale to není nutně problém, protože jak víme, tak v druhé lize se hráči zlepšují na to, aby byli jedenkrát připraveni na to vstoupit do Mastercard Hitpoint Masters a ovedli zde dobrý výkon. Nicméně pojďme už k samotné sestavě, kterou nám detailněji přiblíží její trenér Adam “Kizuro” Pokorný.

Co vůbec vedlo k tak velké výměně hráčů? Jak poté vypadal výběr těch nejlepších?

Po neúspěchu na Winteru z naší strany, domluvě s hráči a celkově situaci tuhle offseason (něco takového jsem ještě nezažil), jsme se rozhodli vrátit tam, kde jsme na Summer začali, a to tak, že jsme v základní sestavě ponechali jediného Dolise, kterého jsme obklopili 4 úplnými nováčky. Bery se přesunul na lavičku z důvodu časové tísně a bude nám sloužit jako takový sub na všechny linky. Co se týče nových hráčů, trochu netradičně jsme zabrousili i k sousedům do Polska, což může být na druhou ligu nezvyklé, nicméně po zvážení všech pro a proti a vzhledem ke zkušenostem z tryoutů, to beru jako dobrou volbu, rád ji před každým obhájím.

Zkus nám jednotlivě představit všechny hráče, co považuješ za jejich silné stránky, v čem jsou unikátní, případně na čem s nimi budeš chtít zapracovat.

Na top jsme vybrali Tomema. Zaujala mě na něm jeho knowledge, že dokáže zachovat chladnou hlavu ve všech situacích a také velký champion pool a možnost hrát více stylů. Do jungle jsme zvolili Pshybyla, který má potenciál se hodně zlepšovat, dokáže dobře číst nepřátelského junglera a diktovat tempo hry. Na midu zůstane stálice Dolis, u kterého se nám podařilo vyřešit spoustu věcí a nyní se zlepšuje raketovým tempem. Zvládne spoustu match upů a kontrolovat mid lane i teamfighty. Na botu se nám dost překvapivě představí dvojčata Marzo a Hobko. Důvod, proč jsme je vybrali byl jednak jejich herní styl, že jako dvojice fungují velmi dobře a obrovská motivace a touha se zlepšovat. Tým je poskládaný z hráčů, se kterými se mi bude dobře pracovat tak, abychom se v průběhu ligy dokázali co nejvíce zlepšit. Což si myslím, že se zatím daří, jelikož se kluci hrozně rychle všechno učí, ale i tak nás čeká spousta hráče.

Samozřejmě musí přijít otázka na to, jaké cíle vůbec s týmem máte? Co navíc říkáš na konkurenci vzhledem k tomu, jak silně domácí League of Legends momentálně vypadá?

Celkově bych řekl, že náš tým je velkou neznámou pro celou CZ/SK scénu. Myslím, že nás spousta lidí bude rumorovat na 6.-8. místo, i když neznají 4 hráče, náš cíl však je minimálně obhájit TOP 3 umístění ze Summeru, případně vystoupat ještě výše. Na závěr si myslím, že úroveň 2. ligy split od splitu stoupá a troufám si říct, že některé týmy by se mohli ze spodními týmy z Hitpoint Masters poprat o postup, protože letos je rozdíl mezi prvními 2-3 týmy a spodními 2-3 větší, než minulý split. Největší strach půjde asi z INAE, kdo by přeci jen čekal comeback Francouzského Toustíka, i když doufám, že teda kluci jdou tak trochu hrát pro radost.

Kompletní podoba sestavy:

Poland flag icon - Country flags Tomem – Top
Poland flag icon - Country flags Pshybyl – Jungle
File:Flag of the Czech Republic.svg - Wikimedia Commons Dolis – Midlane
Slovakia flag image - Country flags Marzo- Ad Carry
Slovakia flag image - Country flags Hobko- Support

Základní část Hitpoint 2. Liga Challengers začíná 30. ledna a bude se na co koukat. Kromě nás se zde představí akademie eSuby, nový tým od Sampi, Dark Tigers Academy a také Inaequalis, které už zmiňoval Kizuro. Kluci mají šanci se ukázat, tak neváhejte a buďte u toho s námi a Hitpointem na jejich Twitch kanále.