FIFAPartneři

FK PARDUBICE S NÁMI VSTUPUJÍ DO SVĚTA ESPORTU

Prvoligový klub FK Pardubice má za sebou první rok v nejvyšší tuzemské lize. Od nové sezóny Pardubice vstupují do vod esportu, kdy se spojují s předním herním týmem Inside Games, a budou tak bojovat i na virtuálních hřištích ve videohře FIFA. 


Pro FK Pardubice není fotbalový simulátor FIFA a esport velkou neznámou. Už v minulosti se tento prvoligový fotbalový klub zapojil do esportových turnajů a jeho působení bylo úspěšné. Pardubice zaznamenaly několik úspěchů, jako je vítězství v eLize či Mol eCupu. Vždy však šlo o jednorázové aktivity, které ovšem ukázaly klubu jakou sílu esport má.

Od vstupu do tohoto odvětví si Pardubice slibují, že se sblíží s mladou generací fanoušků, kteří jsou pro klub příslibem do budoucna. Cílem nově vzniklé esport divize klubu je vybudovat silný FIFA tým, rozvíjet mladé hráče a dát jim možnost posunout se na vyšší úroveň.

Proto se klub spojil s předním esport týmem Inside Games, který má za sebou téměř osmiletou historii a jeho týmem prošli hráči, kteří nyní působí v zahraničních esport velkoklubech. Inside Games budou pro FK Pardubice strategickým partnerem, který jim pomůže s rozvojem a budováním značky.

Z Inside Games, tak přichází do FK Pardubice dvojice hráčů František “Kučera” Kučera a Lukáš “Dodgy” Dočkal. Právě Dodgy je hlavní tváří nově vzniklé sekce, jelikož se s více jak 18 tisíci fanoušky řadí mezi nejpopulárnější FIFA streamery v České republice. 

“Díky předchozím úspěchům, které se nám podařilo ve FIFĚ získat, jsme se rozhodli jít v trendu ostatních týmů a založit si plnohodnotný esport tým, který  nás bude reprezentovat. Věříme že toto spojení nám přinese další úspěchy a moc se těšíme na vzájemnou spolupráci,” říká manažer esportového týmu FK Pardubice David Douděra.

“Mít možnost pomoci prvoligovému klubu proniknout do světa esportu bereme jako obrovskou výzvu a částečně splněný sen. Tímto spojením nadále esport dokazuje, že začíná patřit mezi důležité odvětví moderní doby. Jsem opravdu rád, že můžeme začít společně s Pardubicemi budovat další kapitolu FIFA esport scény v České republice a velice se na to těším,” doplňuje majitel esportového týmu Inside Games Vojtěch Klapuch.

Počínání FK Pardubice esport můžete sledovat na sociální sítí Instagram