League of Legends

Dva týmy, dvakrát větší šance na výhru! Dnešním večerem začíná Mastercard Hitpoint Winter

League of Legends se pomalu blíží ke své offseason, během které proběhne mnoho změn nejen ve hře samotné, ale také na esportové scéně. My už naše soupisky na zimní část sezóny máme připravené a právě dnešním dnem pro nás vypuknou boje v Mastercard Hitpoint Winter, kde se může parádně vyladit forma na jaro. Jak na naše šance nahlíží samotné týmy?

Co se týká profesionálních zápasů, tak zbytek světa na dalších pár měsíců po ukončení Worlds usne, ale nás naopak čeká pořádná zábava, protože už dnes večer startuje Mastercard Hitpoint Winter, kde se představí hned dva naše týmy – ten hlavní, do kterého budeme vkládat vysoké očekávání a také soupiska Challengers, která možná na první pohled nevypadá stejně silně, ale bude se pro kluky jednat o skvělou zkušenost, kterou budou moct v budoucnosti zužitkovat a kdo ví, možná všechny svými výsledky překvapí.

Jelikož se jedná o zimní část, tak jde hlavně o to se sehrát a ukázat, co můžeme na jaře očekávat, protože po neúspěšné sezóně máme v plánu mířit zpátky na vrchol, kde Inside Games v LoLku určitě patří. Kromě toho se navíc Challengers tým představí na nadcházejícím Guseppe MČR v League of Legends, kde bude cílem dostat se mezi nejlepší čtyřku, takže minimálně jako trénink a příprava je pro nás Mastercard Hitpoint Winter skvělou příležitostí. Jak vidí šance trenéři a kapitáni jednotlivých týmů?

Nazdar Esko, jak jako kapitán hlavního týmu vidíš naděje a šance na Mastercard Hitpoint Winter?

„Na Winter se určitě těším. S týmem jsme se už dokázali sehrát i komunikace je super, takže winter split je ready. Skupina je hratelná a myslím si, že může postoupit kdokoliv, ale věřím, že TOP2 dáme. Největší oponent ve skupině bude asi Team Brute, ale určitě se těším, jestli si zahraju proti Stopwatch Esports.“

Stejná otázka bude mířit i tvým směrem Dolisi. Jak se jakožto stálice Challengers týmu díváš na vaše šance a co si myslíš o momentální metě, sedí všem?

„Na Hitpoint Winter jsem moc natěšený, protože mám možnost srovnat kvality s prvoligovými hráči a bude to další velká zkušenost. Pojetí Winteru jako turnaje se mi líbí, ale systém skupin už moc ne, a ocenil bych radši klasický formát, jako je třeba na Worlds. Ve skupinové fázi se bereme jako jasná dvojka skupiny. V boji o první místo ve skupině jsme určitě underdogs, ale tahle pozice nám vyhovuje. Ale jelikož to jsou stále BO1 hry, tak se může stát cokoliv a vždy je to 50 na 50, tudíž nesmíme nikoho podcenit. Aktuální meta nám podle mě jako týmu dost sedí a přijde mi, že je lepší i na sledování pro diváky. Ke konci bych dodal, že náš coaching staff do nás vkládal na české poměry nadprůměr času, a budeme to určitě chtít ukázat v našich hrách.“

Nyní už k našim trenérům. Začneme u tebe Stealshote. Jaké jsou vyhlídky týmu na Winter?

„Ohľadom systému som bol trošku sklamaný, že sa skupiny nehrajú formou BO3, nech sa tí hráči vyhrajú, keďže pre niektorých hráčov je práve toto prvá skúsenosť ,tak dvomi hrami môže byť po skúsenosti. Očakávam, že sa s tímom dostaneme zo skupiny a chalani si z tejto skúsenosti odnesú čo najviac. Verím, že sme dostatočne pripravení na súperov v našej skupine a teším sa, keď sa skrížia naše výkony na summoners rifte.“

Na závěr se dostáváme k tobě Kizuro. Kromě klasického hlavního týmu se zde dostala i Challengers sekce. Co přesně máte stanovené za cíl?

„Ahoj, s celým týmem se na Winter velmi těšíme. Chtěli bychom skončit nejhůře Top 8, což je postup ze skupin. Rádi bychom se podívali i do Top 4, to však záleží na našem výkonu. Naše skupina je sama o sobě hratelná a měli bychom postoupit, kdy favorit je jednoznačně Dynamo Eclot, my se v 1. zápase utkáme s Inaequalis Academy. Co se týče formátu, převažuje menší zklamání, kdy na programu měl být Worlds formát, nakonec jsou z toho GSL Bo1 skupiny, takže vypadnout může každý kdykoliv.“

Souboje v rámci Mastercard Hitpoint Winter můžete sledovat už dnes večer od 18:00 na Twtich kanále hitpointcz, tak se nezapomeňte zastavit a podpořit naše borce, protože cesta za úspěchem začíná právě tady.