Xiaomi Mobile Esport Class

XIAOMI ESPORT CLASS – 5. EPIZODA HERNÍ EKONOMIKA

Opět zdravíme všechny milovníky Hearthstonu, dneska pro vás máme speciální téma, které je herní ekonomika, ve zkratce řečeno, co se vyplatí a co ne v této krásné karetní hře.


Začneme asi s tím, jaké jsou herní měny. Herní měny jsou dvě, konkrétně to jsou Goldy a Dusty. Goldy slouží k nákupu balíčků s karty a navíc za 150 goldů můžete nakoupit jednu arénovou sérii. Dusty slouží jenom k jedné věci, kterou je nakupování neboli „craftění” karet.

Goldy- Je spoustu možností, jak získávat goldy, ale nejčastější dvě jsou plnění denních questů a výhry z arén. Dále dostáváte 10 goldů za každé 3 výhry v některém z herních módů kromě Arény. Nakonec musím zmínit i jednorázové způsoby, jak získávat Goldy. Seznam je zde:

Otevři si každého hrdinu: 100 goldů
Poraž všechny expetrní hrdiny v solo adventures: 100 goldů
Získej každou Basic kartu: 100 goldů
Vyhraj 100 her v jakémkoli módu: 300 goldů
Vyhraj 100 her v jakémkoli módu: 3000 goldů                 

                                           

Dusty– To je úplně jiná měna, která ovšem slouží k nákupu neboli “craftění” konkrétních karet. Dusty získáváte buď zaprodej konkrétních karet a nebo vyřazování extra karet z kolekce. Dále je můžete získat jako odměny za konec sezóny nebo výhru v aréně. Pro nás je ovšem nejdůležitější prodej a nákup karet. V každém koupeném packu získáte pět karet. Každá karta má jednu ze 4 vzácností a také různou prodejní cenu (viz. Obrázek.) Největším problémem ovšem je, že nákupní cena je vždy mnohonásobně větší!!! Co je dobré si tedy uvědomit? V začátcích hry zbytečně neprodávejte karty (pokud nejsou vyloženě špatné), protože získávání zpět je mnohem horší. Abych to uvedl na příkladu, pokus si chci „vycraftit“ kartu úrovně Common, tak
zaplatím 50 Dustů, ale za prodej dostanu jen 5. Vidíte ten obrovský rozdíl? Pokud ovšem dostanete zlatou kartu, která je průměrná nebo špatná, tak si myslím, že z pohledu začátečníka není vyloženě chyba jí prodat. Dostanete totiž za ní stejnou hodnotu jako za nákup karty stejné úrovně. Např. Dostanu v balíčku kartu Millhouse Manastorm, tak ho prodám za 1600 dustu, z kterých můžu koupit jakoukoliv legendární kartu z různých setů karet.

 

Z toho plyne tedy poučení:
Pokud se nemusím zbavit karty jejím prodejem, je správné si jí nechat!!!

Existují ale i další cesty jak získávat v Hearthstonu profit ve formě dustů, goldů a nebo i něčeho jiného:

Prodej neboli „Disenchantni“ kartu: 95 Dustů
Zahraj si hru v herním módu: 1 herní balíček neboli „pack“
Vstup do arény: 1 sérii v aréně zdarma
Vyhraj 500 hodnocených neboli „Ranked“ her na určitém hrdinovi: Zlatý portrét hrdiny
Zahraj si na Android mobilu: 1 pack
Zahraj si na Android tabletu: 1 pack