Counter-Strike: Global Offensive

Přestupový kolotoč a změny v CS:GO

CS:GO po nevydařeném Y-Games prošlo razantní změnou, která by měla vyústit ve zlepšení výsledků v nadcházející ROG lize. Z týmu byl vyhozen kapitán a IGL: Flex. Mladý talent NIO přestupuje do Majestic Lions s platným přestupovým kontraktem.

Y-Games bylo velkou prověrkou pro čerstvě složenou CS:GO sekci. Po Y-Games jsme si s týmem sedli a analyzovali příčinu neúspěchu. Během akce se ukázaly základní nedostatky v kádru, kdy v těžkých situacích selhával kapitán a IGL: Flex. Flex měl od začátku tuto roli v týmu spíše přidělenou a bylo vidět, že mu nesedí.

Po odchodu Flexe, přišla nabídka od Majestic Lions, kteří projevili zájem o našeho AWP hráče NIA. Jelikož byl NIO vázaný smlouvou, tak jsme uskutečnili historicky první přestup, který šel oficiální cestou mezi dvěma organizacemi právní cestou. NIO se tak od 1. 5. 2016 stal oficiálním hráčem Majestic Lions.

Vyjádření majitele Inside Games Vojtěcha „Nevady“ Klapucha:

„Už velmi dlouho mě trápí nešvar na české scéně, kdy hráči různě rotují po organizacích. Tento nešvar nejde nadále přehlížet, protože tím trpí kvalita naší scény a hráči nemají možnost se usadit a herně růst. V Inside Games si našich hráčů vážíme a chceme jim poskytovat maximální podmínky, ale musíme si také hlídat zadní vrátka. Investujeme do hráčů náš čas, peníze a energii, a pokud hráč bezmyšlenkovitě přejde z týmu do týmu, tak naše práce přijde vniveč a vše co jsme ho naučili, tak získá organizace, kterou to nestálo ani halíř. Pevně věřím, že tento první právní přestup mezi organizacemi nastolí nový trend, který povede ke zlepšení a ustálení hráčů v týmech.“

 

Vyjádření manažera CS:GO sekce Martina „Lactresse“ Piskoře:

„Po Y-Games přišly v týmu perné chvíle. Bohužel nás tedy opouští dva hráči: Dominik „NIO“ Maxian a Jan „flex“ Ehrlich. Co se týče důvodu opuštění týmu těchto dvou hráčů se pravděpodobně nemusím vyjadřovat, jelikož už všichni víte o čem je řeč. NIO dostal tedy nabídku do Majestic Lions, a rozhodl se tuto nabídku přijmout. Co se týče odchodu flexe, tak se jednalo o menší rozpory v týmu, které ale dál rozvíjet nechci. Ihned jsme začali jednat s dvěma vyhlídnutými hráči, kteří naši nabídku přijali. O koho jde vás budeme informovat během příštího týdne před začátkem ROG Masters, nechte se překvapit. Na závěr bych chtěl velice poděkovat Honzovi a Dominikovi za výbornou reprezentaci a celkové působení v týmu. Přeji vám mnoho úspěchů.“