Hearthstone

2. DÍL MINISÉRIE NOVINEK V HS – CLASSIC FORMÁT & REVERT NERFŮ

Po úvodu do Year of the Gryphon se mrkneme na Classic formát a revert-nerf karet. Ptáte se, proč by vás tyto dvě věci měly jako Standard hráče zajímat? Classic formát může být dobrý úprk před špatným dnem climbu a revert-nerf karet se nás všech na týden dotkne! Přichází již nyní!

Classic Formát

Máte taky kolikrát dojem, že v dobách, kdy jste začínali s Hearthstonem, byl svět ještě v pořádku? Nebo pouze z nostalgie uroníte slzu nad balíčky, které již světlo světa nikdy nespatří? Pak je tato novinka právě pro Vás!

Jakoby toho už teď nebylo málo, další novinkou je doslova klasický formát!

Jednoduše se vzalo 240 původních karet které v Hearthstonu existovaly, veškeré pozdější úpravy od data 11.3.2014 byly navráceny a postavil se kolem nich úplně nový formát. Pokud vám tedy chybělo kupříkladu dostávat Leeroy Jenkinsem za 4 many, můžete začít jásat!

Ladder zde bude fungovat úplně stejně jako u Wildu či Standardu.

Otázkou už jen zůstává, jak s tím vším komunita, potažmo Blizzard naloží. Tato novinka by mohla přilákat hráče, kteří již na kartičky dávno zanevřeli a případné turnaje by tak mohly být doopravdy „All-Star“ (Představte si zápas Ostkaky a Kolenta s balíky z roku 2014…)

Revert nerfů

Prozatím poslední trumf na stole se dotkne všech hráčů Wildu. I když ne tak docela…

Nestačí, že se absolutně změnil výběr karet, se kterými se budeme chtít protloukat směrem k oranžovému šestiúhelníku (… k legendě, poznámka redakce), ale k tomu všemu nám tuto cestu budou lemovat karty, které byly někdy v historii nerfnuty a nyní se opět vrací v plné parádě, tak jak jsme je znali před změnami!

Příkladem nám tak může být určitě všem chybějící Mana Wyrm za 1 manu, Bonemare za 7 many, nebo Dragonqueen Alexstraza, která nám zas dá draky za 0 many. U této karty však stále platí pravidlo, že nemůže vygenerovat Dragonqueenu novou. Třešničkou na dortu všech revertnutých karet je určitě The Caverns Below, všem známý quest pro rogunu, který opět dává 5/5 statistiky po zahrání již ČTYŘ stejných karet.

Větším tahákem pro hráče Standardu může být fakt, že se karty vrátíily již 25.3.2021 , a budou do příchodu rotace hratelné. Poté jdou však VŠECHNY karty do Wild formátu. Z toho nám tedy vychází skoro týden času na to vyzkoušet staré balíky s novým kořením v podobě stávajících Standard karet. Je tedy libo OTK Worgen Warriora či Galakrond Shamana?

Seznam všech nerf-revertnutých karet zde: Card changes – Hearthstone Wiki

V posledním díle rozebereme samotnou expanzi Forged in the Barrens!