Counter-Strike: Global Offensive

ELEAGUE Major: Boston

Další díl ELEAGUE Majoru se pomalu blíží a hlavní fáze turnaje se bude tentokrát hrát v nádherném městě Boston.  Na turnaji se použije klasický Swiss formát, který se už používá několik let. Poprvé se tento formát ukázal na ESL One Cologne 2016. Turnaj začne 12. ledna a skončí 28. ledna. Zde se utká 24 nejlepších týmů na světě o prizepool ve výši milion dolarů a pohár.

Již několik dní si můžete ve hře vsadit na váš oblíbený tým. Pokud vsadíte co nejvíce typů na výherce zápasů, tím větší šanci máte na získání bronzové, stříbrné nebo zlaté trofeje, které vám udělají hezčí Steam profily v inventáři. Turnaj se tentokrát bude skládat ze tří fází.

Můžeme tu vidět týmy jako například FaZe, Fnatic, SK Gaming, BIG, Astralis, Virtus.pro a mnoho dalších. Nesmí tu chybět ani slovenský AWP hráč Ladislav „GuardiaN“ Kovacs, který bude zastupovat evropskou pětici FaZe. Zatímco jeho protihráč Tomáš „oskar“ Šťastný si zahraje o titul spolu s mousesports po boku s Martin „STYKO“ Styk.

Turnaj se skládá ze tří fází a to Minor Champions, Challengers a Legends. Fáze Minor Champions spolu s Challengers tvoří jednu velkou skupinu, kde se tyto týmy utkají proti sobě. Osm nejlepších postoupí do Legends stage, kde se začne hrát o celkový prizepool. První vítězný tým v tomto celém turnaji si odnese půl milionu dolarů. Prvních osm týmů si odnese „Legend status“, který dostanou na svůj profil.

Organizace ELEAGUE se také rozhodla, že vytvoří pětidílnou dokumentaci o majoru. Premiéra prvního dílu bude 9. února na televizním kanále TBS (Turner Broadcasting System). Hlavním úkolem tohoto dokumentu je ukázat všem divákům přípravy nejlepších týmů.