Counter-Strike: Global Offensive

Rekapitulace ELEAGUE a překonaný rekord!

Máme za sebou skvělé Eleague a my si pro Vás připravili velkou rekapitulaci, která Vám shrne vše, co jsme mohli nedávno vidět!

Semifinále:

Tým SK Gaming získal v semifinále soupeře Virtus.pro. Oba dva týmy pokračovaly doposud ve skupinách bez proher. Původně dle ostatních hlasů mělo jít o nejočekávanější zápas v tomto semifinále, ale realita byla jiná. Polský celek VP nedal brazilcům žádnou šanci a tudíž Virtus.pro postoupilo do finále za stavu 2:0.

Jako další utkání jsme mohli vidět Astralis proti Fnatic. Astralis se po dlouhé době dost poštěstilo a konečně se dostali na majoru tak daleko. Fnatic se po velké změně dostali daleko v turnaji a stačilo málo. Oba dva týmy měly tento turnaj zapsaný pro sebe nějaké prohry, takže měly stejně těžký postup. Nakonec se ukázalo, že nový celek Fnatic má ještě co trénovat a Astralis vyhráli 2:0.

Finále:

Velký den tohoto majoru, kde je prizepool 700,000$! V neděli 29.1.2017 jsme od 16:00 mohli sledovat velké finále, ve kterém se utkali Astralis proti Virtus.pro. Astralis měli horší stav než VP, protože VP se do finále dostali bez prohry, zatímco Astralis byli i menší kousek od ukončení působení v tomto turnaji. První hra se odehrála na mapě Nuke, kde měli hráči organizace Astralis problém a VP vyhráli první mapu za stavu 16:12. Druhá mapa byla Overpass. I přes velmi dobrý výkon měli Virtus.pro smůlu a stav se srovnal 1:1 na mapy. Jako poslední mapa se odehrála Train, která patří k nejoblíbenějším mapám týmu Virtus.pro. Tento fakt dokázali už jen přes to, že za stranu Teroristů vyhrávali 6:0. Poločas skončil za stavu 9:6 pro VP. Ke konci to vypadalo jako GGWP pro poláky, protože vyhrávali 14:8. Ale nakonec Astralis dokázali, že i to nemožné je možné. Astralis dokázali otočit v tomto stavu a vyhrává finále 16:14!

Celkové pořadí:
1. Astralis – 500,000$ + Legend Status
2. Virtus.pro  -150,000$ + Legend Status
3. – 4. Fnatic / SK Gaming – 70,000$ + Legend Status
5. – 8. Na’Vi / Gambit Esports / North / FaZe Clan – 35,000$ + Legend Status

Pro vysvětlení, Legend Status je titul, který mají na svých profilech. Vy úspěšnější máte trofej za určitý počet bodů. Oni takhle získají „Legend Status“, že se zúčastnili majoru. Můžete jej vidět vždy na streamu, když je na některého hráče zaměřené kamera a u jeho jména se objevuje právě tento odznáček.

Tento turnaj se stal významným taktéž pro společnost twitch, protože dne 29.1.2017 byl překonán počet sledujících diváků přímo na twitchi! Mnoho lidí si vždy živý přenos spustí ve hře, ale to se nepočítalo do počtu na stránce. Živý přenos sledovalo až 1 026 000 lidí na officiálním twitch kanále ELEAGUE!

Tak koho jste tipovali Vy za výherce? Vydělali jste si?